Testvértelepülések

Kazár

A Kazár-patak partján épült Kazár település Nógrád megye északkeleti részén fekszik, mindössze hét kilométerre a megyeszékhelytől, Salgótarjántól. Kazár elsősorban népművészetéről híres, a faluban még mindig fellehetők a népi építészet emlékei (például a palóc faházak, régi vízvezetős, féloszlopos tornácú, deszkaoromzatú porták maradványai), de igazán híressé a ritka szépségű viselet tette a községet

Zalaapáti

Zalaapáti, a Zala völgyében lévő 1700 lelket számláló település a Zala folyó jobb partján fekszik, melynek "kapujaként" működik az 1959-ben átadott Zala híd.Zalaapáti kedvező fekvésénél és történelmi szerepénél fogva jelentős helyet foglal el Zala megye falvai között. Kedvező fekvését nemcsak a találkozó utak jelzik, hanem Hévíz, Keszthely és Kehidakustány közelsége.

 

Baráti kapcsolatok

 

Edelény

Edelény a borsodi tájak egyik legszerencsésebb pontján helyezkedik el, a Bódva folyó hirtelen kiszélesedő völgyében, Miskolctól 25 kilométerre. A térség kereskedelmi és szellemi-kulturális központja, lakosainak száma közel 11 ezer. A város három község összevonása révén keletkezett. 1950-ben a megye névadó települését, Borsodot, majd 1963-ban Finkét csatolják Edelényhez: 1986-ban kapja városi rangját.

Somogycsicsó